Search

Keuzestress omarmen


Afgelopen weekend dook ik als vanouds een aantal blog archieven in. Niks zo heerlijk als een nieuw blog ontdekken met een archief vol posts om doorheen te scrollen.


Al geruime tijd denk ik er over om zelf weer aan het bloggen te slaan. In 2002 begon ik ermee en ergens tegen het einde van het vorig decennium verwaterde het meer en meer. Vervolgens hielden keuzes me tegen om opnieuw van start te gaan: welk platform (WordPress of Squarespace?), welke taal (toch weer Engels of voor de verandering eens in het Nederlands?) en waarover? En als ik dan al een keuze had gemaakt, en vol goede moed van start ging, dan bleef het daar ook vooral bij.


keuzestress
Keuzes maken voelt vaak zo definitief, terwijl dat het helemaal niet hoeft te zijn. Je kunt altijd bijsturen, omdraaien, herstarten of aanpassen. Een goed idee staat niet stil, maar ontwikkelt zich keer op keer. Die stappen maken het sterker. Zelf ben je immers ook niet afgebakken zodra je op de wereld komt.


kijken naar anderen


Toch vond ik kiezen vaak moeilijk. Ik keek liever naar anderen als het ging om keuzes maken. Want de keuze en kennis van een ander was altijd beter dan de mijne. Althans, zo heb ik dat vroeger geleerd. De afgelopen jaren heb ik juist de keuze om het altijd buiten mezelf te zoeken, stapsgewijs losgelaten. Hoe cliché ook, het leven is te kort om niet naar je jezelf te luisteren.


de eerste keuzes zijn gemaakt


De laatste tijd merk ik dat ik overloop wat ideeën betreft voor tekst. Ik schrijf de hele dag door en dus besloot ik om te kiezen. Voor WordPress, de Nederlandse taal en om te schrijven over alles wat me te binnen schiet, inspireert en bezighoud. Wat ik hier uiteindelijk mee wil of zal bereiken, dat is me nog niet helemaal duidelijk. Dat hoeft ook niet, de eerste keuzes zijn gemaakt, de rest volgt vanzelf.

1 view0 comments

Recent Posts

See All

© 2020 Silvia de Vries

  • Instagram
  • Pinterest
  • White Twitter Icon